Rozsdamentes felületek karbantartása, tisztítása

A termékeink kiváló minőségű rozsdamentes acéllemezből készülnek, amely rendeltetésszerű használat esetén – klórmentes környezetben vízzel, szennyezett vízzel, élelmiszerekkel és szerves savakkal 5,5-es pH értékig való érintkezés esetén – korróziómentes, hosszú élettartamú és esztétikus felületet biztosít, amely rendszeres ápolásra és tisztításra szorul. 

- A rozsdamentes felületeket mindig tisztán kell tartani, a karcolódástól, sérülésektől óvni, és szellőzésüket biztosítani kell! 
- Naponta, vagy a szennyeződés mértékének megfelelő gyakorisággal kell tisztítani. 
- A rozsdamentes felület tisztítására bármely karcmentes háztartási tisztítószert használhatja, amely nem tartalmaz klórt vagy annak származékait. 
- Lehetőleg használjon aktívklór-mentes semleges vagy lúgos tisztítószert. 
- Makacs foltok eltüntetésére használjon meleg ecetet. 
- A tisztítást mindig alapos, bő vízzel történő öblítés kövesse! 
- Amennyiben mechanikai tisztítás válna szükségessé, semmiféle fémből készült eszközt ne használjon, hanem pl. műanyag vagy természetes szálból készült keféket. A tisztítást mindig bő vízzel végezzük. 
- A rozsdamentes acél tisztítására ne használjon sósavat, kénsavat, nátronlúgot. Még a savak gőzei is – amelyek pl. csempék sósavval történő tisztításakor keletkeznek – ártanak a rozsdamentes acéloknak. 
- Ha a felületre véletlenül sósav kerül, azt vízzel azonnal, alaposan le kell öblíteni. 
- Tilos a korrózióálló acélt kemény tárggyal, acélgyapottal vagy más olyan tisztítószerrel, eszközzel tisztítani, amely megkarcolhatja, vagy matt fényűvé teheti. 
- A rozsdamentes acélból készült felületek ne érintkezzenek rozsdás tárgyakkal, mert a vízvezetékből, fémforgácsokból, fémkefékből és acélsúrolókból származó rozsda, továbbá a szállórozsda a felületre jutva rozsdásodást okozhat. Amennyiben ilyen elszíneződést jelentkezne, azt azonnal el kell távolítani. - Ha idegen rozsdát vagy elszíneződést veszünk észre a felületen, azt azonnal el kell távolítani, hogy a további korrodálást megakadályozzuk. A friss rozsdásodást finom súrolószerrel, esetleg finom polírpapírral távolítsuk el. 
- Erős korrodálás esetén a rozsdafoltot 15-20 %-os salétromsavas pácolással kell megszüntetni. Ez a módszer veszélyes, ezért csak szakképzett személy végezheti! Ezután különösen fontos a bő vízzel történő öblítés.

« vissza
 
Utoljára módosítva / Last modified: 2019.08.18
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: