UV-C technológiás szennyeződés mentesítés

A baktériumok által okozott fertőzések legnagyobb hányadát az elfogyasztott élelmiszerekkel juttatjuk a szervezetünkbe, amelyek ott elszaporodva különböző súlyosságú panaszokat okoznak. Akkor nézzük sorban!

Baktériumok és a készételek


Baktérumok készételekben! Szennyezett ételek! Ezek az újságcímek minden készételgyártót sokkolnak és rendszerint fenyegetést jelentenek az üzleti tevékenység folytatására. A gyártóknak különösen szigorú gondossággal kell kezelniük termékeik gyártását. Ezért, kezdettől fogva baktérium-mentes termékláncot kell biztosítaniuk: beleértve a friss árut, a szállítószalagot és a csomagolást is.

készétel csíramentesítés

Baktériumok és gyömölcsök, zöldségfélék


A friss termékek, mint a gyümölcsök és zöldségfélék, valamint rügyek, csírák és fűszerek magas szennyezettségveszélyt hordoznak magukban. Az EHEC (E.coli) többé nem releváns! A tenyésztés folyamatából származó baktériumok megtalálhatók az árukon, de a gyártási felületeken is, a szállítószalagokon, gépeken és a csomagoláson is. A baktériumszennyezettség következményei: gyenge minőség, rövid eltarthatóság és ezért anyagi veszteség az üzletben.

zöldség csíramentesítés


Élelmiszer/Húsipar


Hússal dolgozni lényeges kockázatot jelent mikrobiális szennyeződés szempontjából Ez különösen az az eset, amikor a mikroorganizmusoknak ideális növekedési felületek állnak rendelkezésükre.

Még a hatályos szabályozások szigorú betartása mellett is lehetetlen teljesen szabályozni a mikroorganizmusok terjedését. A mikrobiológiai levegőszennyeződés vagy a felületek és szállítószalagok szennyeződésének kockázata mindig jelen van. A következményei: gyenge minőség, rövid eltarthatóság és ezért anyagi veszteség az üzlet tulajdonosának.

húsüzem csíramentesítés

Tejipar


A tejipari termékek gyártó és előkészítő helyiségeiben a levegő párás és magas hőfokon tartott. Ez a kombináció ideális feltételeket biztosít az olyan mikroorganizmusok, mint a baktériumok, élesztő és vírusok gyors szaporodásához és terjedéséhez. A mikroorganizmusok megemelkedett szintje hátrányosan befolyásolja a termelést, különösen a nemkívánatos penész jelenléte esetén.

tejipar


Pékáruk


Friss termékek használata a termelés során magában hordozza a csíra és baktérium szennyeződés veszélyét. Mivel a péksütemények gyártása főleg friss termékek használatát feltételezi, mint tojás, tej, tejszín, liszt, stb., a szennyeződés veszélye különösen magas. Ezért a termelési láncnak a lehető legcsíramentesebb környezetben kell kezdődnie: a friss áruk használatával kezdve - mivel ezek már szennyezettek lehetnek – a végső, csomagolási fázisig.

A gyártó és raktárhelyiségek meleg és párás levegőjükkel különösen ideálisak mikroorganizmusok növekedéséhez. A cégtulajdonosok számára a következmények végzetesek lehetnek, beleértve a pénzügyi veszteséget. De, mindez elkerülhető!!

pékáru fertőtlenítés


Csíramentes gyártás


Javasoljuk, hogy használják az UV-C technológiát (közvetlen vagy közvetett sugárzást) mind a levegő és mind a felületek szennyeződésmentesítésére. Biztosak lehetnek benne, hogy a B&K Kft által forgalmazott teljes termékcsalád optimális feltéteket teremt a higiénikus és szinte csíramentes gyártáshoz. A készülékeink által kibocsátott UV sugárzás megbízhatóan megtisztítja a levegőt a mikroorganizmusoktól és megakadályozza szaporodásukat. Lépjenek velünk kapcsolatba és mi örömmel adunk még több információt.

Csíramentes gyártás előnyei


- A baktériumszint a levegőben és a felületeken majdnem teljesen megszűnik
- Gyártás során a szennyeződés eltávolítása megtörténik
- Jobb termékminőség
- Magasabb gazdasági életképesség
- Egyszerű beüzemelés
- Alacsony üzemeltetési és fenntartási költségek

Javasolt termékek

UV-C levegőtisztító (levegő fertőtlenítés)
UV-C-lámpák (levegő és munkafelület fertőtlenítés)
UV-C alagút (csomagolás és élelmiszer termékek felületének szennyeződésmentesítése)

 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.01.17
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: