Infrastruktúra, tervező, gyártó képességeink és gépparkunk bemutatása.

Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni Önnek gépészeti tervezés és gyártó képességeinket, infrastruktúránkat. Reméljük, hogy ezen információk alapján Ön kedvezően fog dönteni és mielőbb Partnereink körében üdvözölhetjük.
Tevékenységünket Monor városban, 25000 négyzetméter területen 3000 négyzetméter üzemi, irodai célú épületben végezzük, korszerű informatikai, termelésirányító és tervező rendszer támogatásával. Forgalmazott termékeinket megtalálhatja a Termékeink menüpontban. Partnereink teljesebb körű kiszolgálása érdekében egyedi gyártással is foglalkozunk, erről a tevékenységünkről bővebben lejjebb, az Egyedi gépgyártás címszó alatt olvashat.

Árki István
műszaki igazgató

Az oldal tartalma ide kattintva tölthető le! (PDF formátum)


Lemezmegmunkálás, lemezhengerítés HRB-4 típusú hengerítő gépen

Cégünk az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően mára egyértelműen a hazai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Gyártási kapacitásunk növelése, illetve új termékeink fejlesztése és piacra történő bevezetése gépparkunk folyamatos bővítését teszik szükségessé. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a KMOP-1.2.1-09/A/2 számú pályázaton egy HRB- 3010 típusú 4 hengeres hidraulikus lemezhengerítő géppel gyarapítottuk gépállományunkat, amit elsősorban köztéri illemhelyeink Dibond lemez burkolatának megmunkálásához, radioaktív hulladékkonténerek lemezhengerítéséhez , illetve zuhanyoszlopok burkolatainak kialakításához használunk. Természetesen egyéb, hasonló paraméterekkel rendelkező lemeztermékek hengerítéssel történő megmunkálásakor is nagy hasznát vesszük.
 
Előhajlítási kapacitás maximum 8 mm lemezvastagságig. Hengerlési kapacitás maximum 10 mm lemezvastagság ötvözetlen szerkezeti szénacélra értendően.
Maximálisan hengeríthető hosszúság 3 m. Legkisebb hengeríthető átmérő az anyagvastagságtól függően szénacélnál 400 mm, rozsdamentes acél esetében 500 mm.
 
További jellemzők:
• Vezérlő egység 6 digitális leolvasóval
• Programozható sok-átjárós pontok
• Kúp hajlítás
• Megerősített hengerek (HRC 58)
• 4140 acél ötvözet hengerek, CNC esztergapaddal megmunkálva optimális koronával
• Minden henger csapágyakra szerelve
• Elektronikus vezérlés az oldalsó hengerekhez
• Kettős sebesség vezérlés
• Stressz mentesített acél konstrukciós gép szerkezet
• Hidraulikus lejtős vég könnyű kihúzó rendszerrel
• A középen lévő hengereket hidraulikus motor(ok) és bolygó sebességváltó(k)hajtja(k) meg
• Minden henger a gépen 1” előhajlítással és afelett
• Elektromos és hidraulikus védelem túlterhelés ellen
• Világ színvonalú elektromos és hidraulikus alkotórészek
• Hidraulikus nyomású állítható alsó henger

lemezmegmunkálás, hengerítés

Fémmegmunkálás, profilhajlítás AKYAPAK 101 típusú csőhajlító és idomacél hajlító gépen

A profilhajlító gép

az idomacélok, csövek széles skáláját képes különböző sugarú ívekben meghajlítani. Ezek az idomacélok lehetnek hidegen hajlított L és U acélok, melegen hengerelt kör, négyzet, téglalap keresztmetszetű, L, T, U, valamint I acélok, különféle átmérőjű csövek, négyzet és téglalap keresztmetszetű zártszelvények. A gép alsó hajlító görgői képesek egymástól függetlenül működni, így lehetőség van az alapanyag akár mindkét végét is előhajlítani. Az állítható támasztó görgők segítségével lehetőség van spirálok hajlítására is. Alkalmankénti munkákhoz standard görgők, míg csövekhez és speciális méretű profilokhoz egyedi hajlító görgők használata szükséges. A hajlítógép széles körű alkalmazhatóságát segíti elé, hogy mind függőleges, mind vízszintes üzemmódban használható. Vízszintes módban nagyméretű munkadarabok gyártására is alkalmas.
 
A Playback 200-as NC vezérlő széles lehetőségeket kínál a felhasználónak a programozás során. A nagy gépmemória 100 különböző programot és 100 programlépést kínál minden egyes hajlítási programban. Elegendő, ha az operátor ismeri a hajlítást. A program elindításakor a gép behúzza az anyagot a tengelyei közé, és vár a kezelőre, hogy meghajtsa a munkadarabot. A vezérlő rendszer a hajlítás folyamán minden hajlítási lépést automatikusan tárol a memóriában. A következő hajlításnál minden lépés automatikusan megismétlődik a vezérlő rendszer által, és minden egyes munkadarab ugyanolyan lesz, mint az első.
 
Műszaki adatok :
 
-hajlító tengely: átm. 100 mm
-hajlító görgők: átm. 315 mm
-hajlítási sebesség: 5 m/min
-teljesítmény: 11 kW

profilhajlítás csőhajlító és idomacél hajlító gépen

Lemezmegmunkálás, lemezhengerítés RM-1050x90 tipusú, három hengeres motoros lemezhengeritő gépen

A lemezhengeritő gép

három, asszimetrikusan elhelyezett henger segitségével működik, és alkalmas fém lemezekből készült hengerek, korlátozottan kúpok hengeritésére. Lágy acél esetén 3 mm lemezvastagságig, max. 1050 mm lemezhosszúságig. A gép felső hengere kiemelhető. A hajlitási sugár a hátsó henger motoros mozgatásával történik. A felső henger átmérője 90 mm, a hajlitható minimális hengerátmérő 135 mm, függ az anyag vastagságától, és minőségétől.

lemezmegmunkálás, lemezhengerítés

Lemezmegmunkálás, lemez peremezés AKM-400 tipusú, AKYAPAK gyártmányú peremezőgép segítségével

A lemez peremező gép

lemez alkatrészek szélére peremek és merevitő bordák hengerlésére alkalmas. A peremek és bordák alakja a speciális peremező görgők függvényében történhet. Görgőtest távolság 310 mm, görgő távolság 132 mm. A megmunkálható lemez vastagság max. 4 mm lágyacél , és 2.5 mm saválló acél esetén. Az alkatrészek (nagyobb átmérőjű hengere testek) megmunkálását speciális görgős támasztó rendszer segíti.

lemezmegmunkálás, peremezés

Lemezmegmunkálás, élhajlítás AD-S 30135 CNC SYNCHRO típusú hidraulikus élhajlító gépen

Hidraulikus, négytengelyes CNC élhajlító gép

Modeva 10S vezérlőegységgel. A élhajlító gép lemezalkatrészek hidegen történő hajlítására alkalmas. Az Y1 és Y2 nyomóhengerek, valamint a hátsó ütköző X és R irányban programból vezérelhető. Ugyancsak programból vezérelhető a hajlítandó lemez anyagminősége, és vastagságának függvényében az asztal-előfeszítés (bombírozás) is. A gép hátsó ütközőrendszere megnövelt, 1000 mm-es úthosszal és nagy, 410 mm-es garatmélységgel rendelkezik a bővebb felhasználhatóság érdekében. A élhajlítási műveleteket hajlító prizmákkal és bélyegekkel végezzük.

A mellékidők csökkentése érdekében a hajlítóbélyegek gyorsbefogók segítségével könnyedén cserélhetők. A maximális élhajlítási hosszúság 3050 mm 135 t nyomóerő mellett. A gépprogramozás történhet a gép vezérlőkonzoljáról, vagy külső számítógépről külön erre a célra szolgáló szoftverrel. A konzolon a program önmagában is lefuttatható, és a hajlítások sorrendje grafikusan megjeleníthető, a élhajlítási sorrend optimalizálható, az esetleges ütközések elkerülése érdekében. Munkavégzés során az egyes élhajlítási fázisok a grafikus kijelzőn folyamatosan nyomonkövethetők, a hajlítási programok alfa-numerus sorrendben tárolhatók újbóli felhasználás céljából. Az élhajlító gép mind univerzálisabb felhasználhatósága érdekében a felszerszámozás folyamatos, követi az esetleges vevői igényeket is.

lemezmegmunkálás, CNC élhajlítás

Lemezmegmunkálás, stancolás, nibbelés, lyukasztás Boschert Twin Rotation 1250x2000 típusú CNC vezérelt lyukasztógép segítségével

A CNC vezérelt stancológép

alkalmas fémlemezből készült alkatrészek hideg alakítási eljárással, stancolással történő gyártására. Végezhető műveletek: lyukasztás, körbevágás, hajlítás, szemhúzás, kopoltyúzás, göngyölítés stb. A berendezés két szerszámfejjel rendelkezik, melyek közül az egyik forgatható. Így tetszőleges szögben, álló alakos lyukak is lyukaszthatók. Az 1-es szerszámbefogó Revotool 7 hétfészkes szerszámfejjel, míg a 2-es szerszámbefogó Revotool 4 négyfészkes szerszámfejjel lett felszerelve. Emellett mindkét szerszámbefogó alkalmas egyedi Trumpf szerszámok befogadására is. A 2-es szerszámbefogóban különféle deformáló szerszámok is alkalmazhatóak. A gép működése hidraulikus, maximális nyomóereje 280 kN. A gép mozgástartománya Y tengely irányában 1250 mm, X tengely irányában 2000 mm. Megmunkálható táblalemez mérete 1250x2500 mm, szalag esetén 1250x10000 mm átfogásokkal. A maximálisan lyukasztható lemezvastagság normál szénacél esetén, furatátmérőtől függően 6,4 mm. A legnagyobb szerszám átmérő egyedi szerszám esetén 105 mm. Pozícionálási sebesség X/Y tengely irányában 60/30 m/perc. A stancológép, pozícionálási pontossága +/- 0,05 mm. Lyukasztási sebessége maximum 275 löket/perc. A szerszámgépvezérlő rendszer a LABOD CNC szoftver. A memóriában 50 lyukasztási program és 500 szerszám, a szerszám rajzával tárolhatók, vagy közvetlenül a vállalati számítógépes hálózaton RS232C interfészen keresztül. A gyártó berendezés nagy szerszámkészlettel rendelkezik, a minél szélesebb körű felhasználás érdekében.

lemezmegmunkálás, CNC lyukasztó

Lemezmegmunkálás, lemezvágás, lemezdarabolás JDHGM-3006 típusú hidraulikus billenőgerendás – lemezolló gépen

A hidraulikus lemezolló

fémlemezek darabolására alkalmas. Maximális vágási hosszúság 3100 mm. A maximálisan vágható lemez vastagsága normál szénacél esetén 6 mm, míg rozsdamentes acélok esetén 4 mm. A darabolás maximális kapacitása 15 löket/perc. A lemezolló gép 90° és 45°-os oldalütközővel, valamint motoros hátsóütközővel van ellátva, mellyel a vágási távolságot 0,1 mm-es pontossággal lehet beállítani elektromos vezérléssel, illetve kézi beállítással.

lemezmegmunkálás, lemezolló, lemezvágó

Lemezmegmunkálás, élhajlítás HAP30200 típusú hidraulikus élhajlító gépen

A hidraulikus élhajlító gép

hideg hajlítási eljárással készült lemezalkatrészek gyártására alkalmas. Az hajlítási műveletet egy prizmás szerszám alsórész és egy felső élhajlító bélyeg végzi hidraulikus munkahengerek segítségével történik. A maximálisan hajlítható lemezalkatrész hossza 3050 mm, míg a legnagyobb hidraulikus nyomóerő 2000 kN. A gép motoros hátsóütközővel van ellátva, amelyhez digitális kijelző-rendszer párosul. Itt állítható az alkatrészen végzett hajlítások távolsága 0,1 mm pontossággal. A finom beállítások kézi beállítással is végezhetők. A nyomógerenda mozgását szintén motoros ütközővel lehet állítani, ugyancsak 0,1 mm pontossággal. Az ütközők helyzetét szintén digitális kijelzők mutatják. A gyártóeszköz többféle alsó és felső szerszámmal rendelkezik. A legkisebb hajlítási távolság lemezszéltől mérve a lemezvastagság függvényében 8 mm.

lemezmegmunkálás, élhajlítás

Lemezmegmunkálás, lemezpréselés LEN63C típusú excenterpréssel

Az excenter prés

hideg alakítási műveletek végzésére alkalmas, úgymint sajtolás, lyukasztás, kivágás, hajlítás, szegecselés, mélyhúzás stb., kézi és automatikus működtetéssel. A excenter prés dönthető állvánnyal rendelkezik max. 25°-ig. Az excenter prés nyomóereje 630 kN. Kombinált változat, gyors és lassú járással egyaránt működtethető. Percenkénti löketszáma automata üzemmódban 65/130 löket/perc, egyes lökettel 32/45 löket/perc. A lökethossz 10-105 mm között, a löket helyzet 70 mm-rel állítható. Asztalmérete 800x630 mm-es, melyben a QVZ 1,6 típusú, max. 16 kN nyomóerejű, 63 mm mozgástartományú rugós feladó helyezhető el. A gép kiegészítésképpen számtalan egyedi présszerszámmal és 3 különböző nagyságú, általános rendeltetésű patkószerszámmal, többféle lyukasztóbélyeggel rendelkezik.

lemezmegmunkálás, préselés

Lemezmegmunkálás, lemezhengerítés MSMS-2050 típusú háromhengeres, motoros lemezhengerítő gépen

A lemezhengerítő gép

három, asszimetrikusan elhelyezett henger segítségével működik, és alkalmas fémlemezekből készült hengerek, kúpok hengerítésére. Lágy acél esetén 6 mm lemezvastagságig, max. 2050 mm lemezhosszig. A lemezhengerítő gép felső hengere kiemelhető. A hajlítási sugár beállítása a hátsó henger motoros mozgatásával történik. A hengerek átmérője 180 mm, a hajlítható minimális henger átmérő, lemezvastagság függvényében 200 mm. A hengerek végére elhelyezett profilos hajlító görgők segítségével zártszelvények, csövek, idomacélok is hajlíthatók.

lemezmegmunkálás, hengerítés