GYÁRTÁS

Infrastruktúra, tervező, gyártó képességeink és gépparkunk bemutatása.

Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni Önnek gépészeti tervezés és gyártó képességeinket, infrastruktúránkat. Reméljük, hogy ezen információk alapján Ön kedvezően fog dönteni és mielőbb Partnereink körében üdvözölhetjük.
Tevékenységünket Monor városban, 25000 négyzetméter területen 3000 négyzetméter üzemi, irodai célú épületben végezzük, korszerű informatikai, termelésirányító és tervező rendszer támogatásával. Forgalmazott termékeinket megtalálhatja a Termékeink menüpontban. Partnereink teljesebb körű kiszolgálása érdekében egyedi gyártással is foglalkozunk, erről a tevékenységünkről bővebben lejjebb, az Egyedi gépgyártás címszó alatt olvashat.

Árki István
műszaki igazgató

Az oldal tartalma ide kattintva tölthető le! (PDF formátum)


Lemezmegmunkálás, lemezhengerítés HRB-4 típusú hengerítő gépen

Cégünk az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően mára egyértelműen a hazai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Gyártási kapacitásunk növelése, illetve új termékeink fejlesztése és piacra történő bevezetése gépparkunk folyamatos bővítését teszik szükségessé. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a KMOP-1.2.1-09/A/2 számú pályázaton egy HRB- 3010 típusú 4 hengeres hidraulikus lemezhengerítő géppel gyarapítottuk gépállományunkat, amit elsősorban köztéri illemhelyeink Dibond lemez burkolatának megmunkálásához, radioaktív hulladékkonténerek lemezhengerítéséhez , illetve zuhanyoszlopok burkolatainak kialakításához használunk. Természetesen egyéb, hasonló paraméterekkel rendelkező lemeztermékek hengerítéssel történő megmunkálásakor is nagy hasznát vesszük.
 
Előhajlítási kapacitás maximum 8 mm lemezvastagságig. Hengerlési kapacitás maximum 10 mm lemezvastagság ötvözetlen szerkezeti szénacélra értendően.
Maximálisan hengeríthető hosszúság 3 m. Legkisebb hengeríthető átmérő az anyagvastagságtól függően szénacélnál 400 mm, rozsdamentes acél esetében 500 mm.
 
További jellemzők:
• Vezérlő egység 6 digitális leolvasóval
• Programozható sok-átjárós pontok
• Kúp hajlítás
• Megerősített hengerek (HRC 58)
• 4140 acél ötvözet hengerek, CNC esztergapaddal megmunkálva optimális koronával
• Minden henger csapágyakra szerelve
• Elektronikus vezérlés az oldalsó hengerekhez
• Kettős sebesség vezérlés
• Stressz mentesített acél konstrukciós gép szerkezet
• Hidraulikus lejtős vég könnyű kihúzó rendszerrel
• A középen lévő hengereket hidraulikus motor(ok) és bolygó sebességváltó(k)hajtja(k) meg
• Minden henger a gépen 1” előhajlítással és afelett
• Elektromos és hidraulikus védelem túlterhelés ellen
• Világ színvonalú elektromos és hidraulikus alkotórészek
• Hidraulikus nyomású állítható alsó henger

lemezmegmunkálás, hengerítés

Fémmegmunkálás, profilhajlítás AKYAPAK 101 típusú csőhajlító és idomacél hajlító gépen

A profilhajlító gép

az idomacélok, csövek széles skáláját képes különböző sugarú ívekben meghajlítani. Ezek az idomacélok lehetnek hidegen hajlított L és U acélok, melegen hengerelt kör, négyzet, téglalap keresztmetszetű, L, T, U, valamint I acélok, különféle átmérőjű csövek, négyzet és téglalap keresztmetszetű zártszelvények. A gép alsó hajlító görgői képesek egymástól függetlenül működni, így lehetőség van az alapanyag akár mindkét végét is előhajlítani. Az állítható támasztó görgők segítségével lehetőség van spirálok hajlítására is. Alkalmankénti munkákhoz standard görgők, míg csövekhez és speciális méretű profilokhoz egyedi hajlító görgők használata szükséges. A hajlítógép széles körű alkalmazhatóságát segíti elé, hogy mind függőleges, mind vízszintes üzemmódban használható. Vízszintes módban nagyméretű munkadarabok gyártására is alkalmas.
 
A Playback 200-as NC vezérlő széles lehetőségeket kínál a felhasználónak a programozás során. A nagy gépmemória 100 különböző programot és 100 programlépést kínál minden egyes hajlítási programban. Elegendő, ha az operátor ismeri a hajlítást. A program elindításakor a gép behúzza az anyagot a tengelyei közé, és vár a kezelőre, hogy meghajtsa a munkadarabot. A vezérlő rendszer a hajlítás folyamán minden hajlítási lépést automatikusan tárol a memóriában. A következő hajlításnál minden lépés automatikusan megismétlődik a vezérlő rendszer által, és minden egyes munkadarab ugyanolyan lesz, mint az első.
 
Műszaki adatok :
 
-hajlító tengely: átm. 100 mm
-hajlító görgők: átm. 315 mm
-hajlítási sebesség: 5 m/min
-teljesítmény: 11 kW

profilhajlítás csőhajlító és idomacél hajlító gépen

Lemezmegmunkálás, lemezhengerítés RM-1050x90 tipusú, három hengeres motoros lemezhengeritő gépen

A lemezhengeritő gép

három, asszimetrikusan elhelyezett henger segitségével működik, és alkalmas fém lemezekből készült hengerek, korlátozottan kúpok hengeritésére. Lágy acél esetén 3 mm lemezvastagságig, max. 1050 mm lemezhosszúságig. A gép felső hengere kiemelhető. A hajlitási sugár a hátsó henger motoros mozgatásával történik. A felső henger átmérője 90 mm, a hajlitható minimális hengerátmérő 135 mm, függ az anyag vastagságától, és minőségétől.

lemezmegmunkálás, lemezhengerítés

Lemezmegmunkálás, lemez peremezés AKM-400 tipusú, AKYAPAK gyártmányú peremezőgép segítségével

A lemez peremező gép

lemez alkatrészek szélére peremek és merevitő bordák hengerlésére alkalmas. A peremek és bordák alakja a speciális peremező görgők függvényében történhet. Görgőtest távolság 310 mm, görgő távolság 132 mm. A megmunkálható lemez vastagság max. 4 mm lágyacél , és 2.5 mm saválló acél esetén. Az alkatrészek (nagyobb átmérőjű hengere testek) megmunkálását speciális görgős támasztó rendszer segíti.

lemezmegmunkálás, peremezés

Lemezmegmunkálás, élhajlítás AD-S 30135 CNC SYNCHRO típusú hidraulikus élhajlító gépen

Hidraulikus, négytengelyes CNC élhajlító gép

Modeva 10S vezérlőegységgel. A élhajlító gép lemezalkatrészek hidegen történő hajlítására alkalmas. Az Y1 és Y2 nyomóhengerek, valamint a hátsó ütköző X és R irányban programból vezérelhető. Ugyancsak programból vezérelhető a hajlítandó lemez anyagminősége, és vastagságának függvényében az asztal-előfeszítés (bombírozás) is. A gép hátsó ütközőrendszere megnövelt, 1000 mm-es úthosszal és nagy, 410 mm-es garatmélységgel rendelkezik a bővebb felhasználhatóság érdekében. A élhajlítási műveleteket hajlító prizmákkal és bélyegekkel végezzük.

A mellékidők csökkentése érdekében a hajlítóbélyegek gyorsbefogók segítségével könnyedén cserélhetők. A maximális élhajlítási hosszúság 3050 mm 135 t nyomóerő mellett. A gépprogramozás történhet a gép vezérlőkonzoljáról, vagy külső számítógépről külön erre a célra szolgáló szoftverrel. A konzolon a program önmagában is lefuttatható, és a hajlítások sorrendje grafikusan megjeleníthető, a élhajlítási sorrend optimalizálható, az esetleges ütközések elkerülése érdekében. Munkavégzés során az egyes élhajlítási fázisok a grafikus kijelzőn folyamatosan nyomonkövethetők, a hajlítási programok alfa-numerus sorrendben tárolhatók újbóli felhasználás céljából. Az élhajlító gép mind univerzálisabb felhasználhatósága érdekében a felszerszámozás folyamatos, követi az esetleges vevői igényeket is.

lemezmegmunkálás, CNC élhajlítás

 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.11.30
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: