Érmevizsgáló fizető automaták, beléptetők

Ma abban a korban élünk, amikor az energia, a víz, de főleg a meleg víz használata egyre nagyobb költségterhet jelent a szolgáltatók számára, így nyilvános WC-knél közösségi zuhanyozóknál, kempingekben, diákszállásokon... egyre gyakrabban alkalmazzák a érmevizsgáló vezérlő automatákat. 

Az ilyen érmeelfogadó fizető automaták használatával zuhanyzókat, mosdókat, mosógépet, szárítógépet, főzőlapokat, lakókocsik áramellátását, fűtését, ajtónyitást… biztosítják ilyen módon. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy minden vendég az igényeinek megfelelően használhatja az üzemeltető által rendelkezésre bocsájtott szolgáltatásokat, a döntés joga a vendég kezében van, és nem kell olyan szolgáltatásokért fizetnie, amelyet valójában nem vett igénybe. Az üzemeltetőnek nem kell az ilyen típusú rezsiköltségeket átalánydíjként bekalkulálnia az általa nyújtott szolgáltatások díjába.

Érmevizsgáló vezérlő, fizetőautomata

Működtetés fő eleme egy elektronikus mintapénzes érmeelfogadó, vagy egy több pénzérme elfogadására alkalmas CCTalk kommunikációra is képes elektronikus érmevizsgáló egység. A mintapénz egyféle lehet, használható bármely forgalomban lévő pénzérme, vagy zseton.

A használó számára komfortosabb használatot biztosít, amikor az érmés vezérlő-fizető automatánknál több érme / zseton, nevezetesen 16 különböző érme elfogadására alkalmas elektronikus érmevizsgálót építünk be, az elfogadható érmeféleségek az érmevizsgáló felprogramozása során állíthatók be. Így a használó több pénzérme felhasználásával tudja a szolgáltatási díjat befizetni, tehát rugalmasan tud használati időt vásárolni.

Az érmevizsgálóhoz egy vezérlő elektronika csatlakozik, amely típusától, vagyis kiépítésétől függően különböző célú szolgáltatást és szolgáltatási színvonalat biztosít

Érmés beléptető és vezérlő így alkalmas

 • WC-hez, ajtónyitás vezérlésre, beengedésre
 • szoláriumokhoz
 • zuhanyzókhoz
 • mosógéphez, szárítógéphez
 • főzőlapokhoz
 • lakókocsik áramellátásához
 • fűtésvezérléshez
 • sorompóhoz
mosógép érmevizsgáló vezérlése

A Mini EMD a legegyszerűbb vezérlő elektronika, amely az alábbi szolgáltatási funkciókkal rendelkezik:

 • időzítés, maximum 4 szeres szolgáltatási egység
 • Szolgáltatás ára, maximum 999 Ft. (3 db. 10 állás kapcsolóval digitenként állítható)
  A szolgáltatási egység 2 db 10 állású kapcsolóval, digitenként állítható (maximum érték 99 perc, az itt beállított időzítés pénzrádobással maximum 4szeresre növelhető)
 • Képes fogadni az egyérmés, mintapénzes érmeelfogadó érmevizsgáló, és a több érmét is elfogadó, CCTalk kommunikációval rendelkező elektronikus érmevizsgálók jeleit is.
 • 3 digites idővisszaszámlálós ledkijelzővel rendelkezik, hogy a használó informálva legyen a még rendelkezésre álló használati időről.
 • Kimeneti terhelhetőség 230VAC 16 A mindkét pólus megszakítva

Basic EMD vezérlő elektronika, amely az alábbi szolgáltatási funkciókkal rendelkezik:

 • Panelra épített LCD kijelzővel rendelkezik, amely az üzemeltető számára ad információt a beüzemelés kezdetétől számítva a bevételekről.
 • Az LCD kijelző menürendszerével az üzemeltető maga állíthatja be a szolgáltatás árát és az időzítést, illetve az időzítés kiterjeszthetőségét érmerádobással. Itt már lehetőség van többféle valuta, így EUR használatára is.
 • Képes fogadni az egyérmés mintapénzes érmeelfogadó érmevizsgáló és a több érme elfogadására alkalmas CCTalk kommunikációval rendelkező elektronikus érmevizsgálók jeleit is.
 • Opcionális csatlakoztatható hozzá egy TFT kijelző, amelyen a használót tájékoztató piktogrammok, szöveges információk jeleníthetők meg. Így a használható érmeféleségek, a használati díj, a használat hátralévő ideje is kijelezhető.
 • Alkalmas a köztéri illemhelyek, így automata tolóajtók és nyílóajtók vezérlésére, az ajtó nyitás és csukás érzékelésére is.
 • Kimeneti terhelhetőség 230 VAC 5A, kimeneti terhelhetőség kontaktorral növelhető

Érmés vezérlő, fizető automaták dobozolása igazodik a megrendelő igényeihez, azaz a beépítés módjától, helyétől függően változik a kialakítás. A vezérlő doboz lehet falon kívüli vagy falon belüli kialakítású, anyagát tekintve, lehet szinterezett acél vagy rozsdamentes acél, beltéri vagy kültéri kialakítású. Az érmevizsgáló alatt elhelyezett érmegyűjtő dobozban gyűlnek az elfogadható érmék, a nem ismert érméket visszaadja az érmevizsgáló.

Érmeelfogadó WC beléptetők, fizető automaták, forgóvillák

Felügyelet nélküli közösségi WC-k, nyilvános illemhelyek használatához érmevizsgálóval működtetett beléptető, beengedő rendszereket használunk. Ezen beléptetők lehetnek sima pénzérmés ajtónyitást vezérlők, érmevizsgálóval vezérelt forgóvillás beléptetők, és az egyszemélyes automata köztéri illemhely teljeskörű felügyeletét ellátó, érmevizsgálóval vezérelt WC beengedő, WC vezérlő modul.

Érmevizsgálóval vezérelt WC beléptető épített illemhelyek működtetésére

A BK…. beengedő modul egyszemélyes épített nyilvános WC-k vezérlésére, WC automatizálás céljából lett kifejlesztve, de működésében és funkciójában teljes mértékben megegyezik a BK11342 tipussal. Az EMD CCTalk kommunikációra képes többérmés érmevizsgálóval vezérelt beengedő modul a bekapcsolást követően készenléti állapotában van, egyrészben használatra vár, figyeli, hogy történik e pénzérme bedobás, ha igen akkor az előírt összeg bedobását követően nyitja az ajtót és elindul a használati ciklus. Másrészben pedig figyeli az illemhely funkcionális működéséhez szükséges fontos paraméterek meglétét, a villamos energia ellátottságot, a szükséges víznyomás meglétét, a vendégtéri és a szervíztéri hőmérsékletet, esetleges WC dugulást, füstöt érzékel. A belépést és a használat megkezdését követően, a használati ciklust nyomon követi a rendszer és ha szükséges, pl. túlhasználat, hosszú idejű benntartózkodás, használat következtében fellépő hibajelenség esetén, Pl. az ajtót nem engedik becsukódni….beavatkozik a működésbe, illetve ha a kiépítés olyan a WC-Guide felügyeleti rendszerben megjelenik a hibaüzenet és/vagy SMS-ben értesítést küld az üzemeltető számára. A BK…. , illetve a BK11342 típusú intelligens (smart) WC felügyeleti és vezérlő rendszer alkalmazása teljeskörűen megvalósítja a közösségi nyilvános WC automatizálását.

Beléptető forgóvilla, fizető automata, elektronikus WC beléptető érmés WC beléptető, zsetonos WC beléptető

Nyilvános WC-k beengedő, beléptető rendszerei:

Abban az esetben amikor többszemélyes ( férfi, női) nyilvános WC-k használatát kívánja az üzemeltető fizetőssé tenni, akkor az alábbi megoldási lehetőségekkel élhet az üzemeltető:

 • Érmevizsgáló beléptető ajtónyitással :
  • Többszemélyes nyilvános WC-k esetében a legegyszerűbb megoldás a bejárati ajtók (férfi, női,mozgáskorlátozott, illetve több egyszemélyes illemhely) vezérlése pénzérmés ajtónyitó beléptetővel. Ebben az esetben az nyílóajtóba beépített elektromos ajtózár, mágneszár engedélyezi az előírt összeg befizetését követően az ajtó nyitását. A belépést követően az ajtó automatikusa becsukódik az ajtóvisszahúzó hatására. Kifelé irányban az ajtón belül kilincs van, amivel az ajtó szabadon nyitható. A pénzérmés beengedés elektromos ajtózárral a legegyszerűbb, legolcsóbb módja az illemhelyek fizetőssé tételének. A fizetős illemhelyek nyílóajtója vezérelhetők szárnyas ajtónyitó berendezéssel is, amikor a pénzérmés beléptető közvetlenül az ajtónyitót vezérli bemeneti irányban, kifelé viszont nyomógomb megnyomásával indítható az ajtónyitás.
  • A nyilvános WC-k ajtóvezérlése pénzérmés beléptetővel megoldott, de azt látni kell, hogy amikor valaki kifelé jön az illemhelyről, akkor az ajtó becsukódása előtt még a az éppen ott álló használó fizetés nélkül be tud surrani. Itt mérlegelni kell a beruházási költségek és a besurranásból adódó vesztéségek között,

 • Pénzérmékkel működtetett forgóvillás beléptetők.
  • A pénzérmés forgóvillás beléptető kapu alkalmazásával egyidőben és egyszerre , be és kimeneti irányban egyaránt csak egy ember tud áthaladni. Az előírt összeg befizetését követően az érmevizsgálóhoz kapcsolt vezérlő elektronika szabadra állítja a forgóvillát, a használó áthaladhat a forgóvillás beléptető kapun. Kimeneti irányban nyomógomb megnyomásával vagy infrasorompóval vezérelve a kapu kimeneti irányban szabadra vált.
  • A pénzérmékkel vezérelt forgóvillás kapu beépítésének helyigénye van, amit a tervezés során figyelembe kell venni. Amennyiben a forgalom indokolja a több forgóvillás beléptető kapu is telepíthető, illetve kimeneti irányba sima egyirányú forgókapu segítheti a forgalom zökkenőmentes lebonyolítását.
 • Érmevizsgálóval vezérelt függőleges tengelyű forgókapus beléptető
  • Abban az esetben, amikor a beléptetés biztonsága, a belépési díj értéke indokolja, függőleges tengelyű forgókapus beléptető is alkalmazható. A forgókapu a bemenő és a kimenő forgalom kezelésére egyaránt alkalmas, bemenő irányban az előírt összeg befizetését, opcionálisan PayPass fizetést követően a forgókapu szabadra vált és szabad az út bementi irányban.
 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.11.23
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: