Személyi higiéniai beléptetés az élelmiszeriparban, a növénytermesztésben és az állattartásban

Személyi higiénián értjük mindazokat a személyi és tárgyi feltételeket és tevékenységeket melyek segítségével megelőzhetők, hogy a korokozók vagy szennyező anyagok a munkahelyre belépő dolgozó kezéről, cipőjéről vagy csizmájáról az élelmiszerre jussanak.

Csizmamosó beléptető

A személyi higiéniának kettős célja van: az élelmiszer megóvása, valamint a dolgozók egészségének védelme. A személyi higiénia érvényesítéséhez megfelelő tárgyi és szervezési feltételekre van szükség és arra, hogy a dolgozók az oktatásukon keresztül megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek a személyi higiénia célját szolgáló higiéniai és élelmiszeripari kapuk használatáról és annak fontosságáról.

A HACCP (Kockázat Elemzés és Kritikus Pontok Ellenőrzése) koncepció alkalmazásával az üzemeknek megfelelő rendszert kell biztosítaniok a termékeik megfelelő higiéniai minőségéhez.

Beléptető, csizmamosó, kézfertőtlenítő

A B&K Kft. a személyi higiénia követelményei teljesítéséhez különböző szintű és feladatot ellátó higiéniai zsilipet, higiéniai beléptető állomást gyárt és forgalmaz, amelyek biztosítják a higiéniailag védett területre az ellenőrzött bejutást. Ezek közül komplexitását tekintve kiemelkedik a cipő és csizmatalp mosó és fertőtlenítő berendezés, a hozzáépíthető csizmaszármosó és fertőtlenítő egység, valamint a beengedést, beléptetést felügyelő kézfertőtlenítővel egybeépített beléptető kapu. A higiéniai beléptető állomáson át történő beengedés feltétele, hogy mind a két kéz fertőtlenítve legyen, amennyiben a megrendelő igényli akkor a beléptetés összekapcsolható egy RFID vagyis proximity kártyás azonosítással működő biztonsági, ellenőrző beléptető egységgel is. Az RFID kártya használata lehetővé teszi, hogy a munkaterületre a személyre szóló kártyával és a csak a kézfertőtlenítést követően lehet belépni.

csizmamosó higiéniai beléptetőkapu

A B&K Kft. kéz és talpmosó, fertőtlenítő berendezés vázszerkezete anyagát tekintve rozsdamentes anyagból készül. Amint a használó befelé irányba fellép a berendezésre a korláton elhelyezett reflexiós infraérzékelő indítja a forgókeféket és elindul a fertőtlenítőszert tartalmazó víz adagolása is. A rendszer csak akkor ad szabad utat ha a használó mindkét kezét egyidejűleg behelyezi a fertőtlenítő kamrába és benntartja a fertőtlenítés időtartamáig. A fertőtlenítési idő alapbeállításban 2 másodperc, de ez megrendeléskor módosítható. A kézfertőtlenítő esetében a fertőtlenítőszer tartályban lévő szer szintje amennyiben egy minimális értékre csökken, a rendszer leállítja a beléptetést.

A kézfertőtlenítési ciklust követően a továbblépés lehetőségét zöld LED jelzi, a forgóvillás beléptető kapu szabadra vált. Ahogy a használó elhalad a kilépést jelző reflexiós infra előtt a forgókefék és a víz adagolása azonnal leáll. Amennyiben a rendszerhez csizmaszár mosó és fertőtlenítő is csatlakozik, akkor indul a csizmaszár mosás és fertőtlenítés, majd a kilépéskor az ott lévő infraérzékelő leállítja azt. A talp és csizmaszár mosó, fertőtlenítő esetében a vegyszer adagolás és bekeverés arányát az adagolókban lévő fúvóka cseréjével állíthatjuk be, figyelembe véve az alkalmazott fertőtlenítőszer féleségét és töménységét.

csizmatalp mosó, higiéniai kapu

Kifelé irányban mind a csizmaszár és talpmosó fertőtlenítő a kifelé irányú fellépést követően az infraérzékelő vezérlőjelére elindul, ebben az esetben a kézfertőtlenítési ciklus kimarad, a dolgozó kiléphet.

A forgóvillás beléptető, beengedő kapu ejtőkarral rendelkezik, így áramszünet vagy vészhelyzet esetén a kar leejtetésével a forgalom szabaddá válik!

Higiéniai beléptető állomásunkat ajánljuk élelmiszeriparba, speciális követelmények alatt működő állattartó és növénytermesztő telepekre.

Teljes választékunkat, amely különböző célú és kialakítású higiéniai berendezéseket tartalmaz, úgymint: uszodai lábfertőtlenítő, kézi és kefés csizmamosók, forgókefés csizmamosók, csizma és cipőtalp fertőtlenítők, önálló higiéniai beléptetők, köténymosók, ládamosók, csizmaszárító és fertőtlenítő, kényszerzuhanyok.

Kapcsolódó termékek

belépteto rendszer,  higiéniai beléptetés, fertotlenítos belépteto rendszer ( élelmiszeripar, tisztító, fertoteleníto, mosó, eszközfertotleníto , higiénia, épületgépészet, élelmiszeripar, rozsdamentes, szaniter )
Kézfertõtlenítõ, forgókefés cipõtapfertõtlenítõ és csizmaszárfertõtlenítõ egységekkel egybeépített forgóvillás beléptetõ kapu, jobbos
részletek »
rozsdamentes csizmamosó, csizmatalp és csizmamosó berendezés ( élelmiszeripar, tisztító, fertoteleníto, mosó, eszközfertotleníto , higiénia, épületgépészet, élelmiszeripar, rozsdamentes, szaniter )
Komplett csizmatalp és csizmaszármosó berendezés
részletek »
belépteto rendszer,  higiéniai beléptetés, fertotlenítos belépteto rendszer ( élelmiszeripar, tisztító, fertoteleníto, mosó, eszközfertotleníto , higiénia, épületgépészet, élelmiszeripar, rozsdamentes, szaniter )
Kézfertõtlenítõ, forgókefés cipõtapfertõtlenítõ és csizmaszárfertõtlenítõ egységekkel egybeépített forgóvillás beléptetõ kapu, balos
részletek »
 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.09.18
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: