Beengedõ rendszer, jegykiadó automata, érmebedobós vezérlõ
Elektronikus érmevizsgáló
BK11020
Elektronikus érmevizsgálóval ellátott vezérlõegység LCD kijelzõvel, 16 fajta érme, vagy zseton megkülönböztetésére, LED kijelzõkkel, 12 V DC
aaa

Elektronikus érmevizsgálóval ellátott vezérlőegység LCD kijelzővel, 16 féle érme megkülönböztetésére, LED kijelzőkkel, eszközök vezérlésére (pl.: mágneszárak, mágnesszelepek, stb.)

Érmevizsgáló elektromosan működtetett eszközök vezérléséhez

Az érme elfogadó berendezés elektromosan működtetett eszközök és berendezések időalapú vezérlésére, azaz időintervallumhoz kötött szolgáltatások biztosítására alkalmas. Az érme elfogadó szekrényébe épített érmevizsgáló 16 különféle érmeelfogadására alkalmas programozható egység, amely egy elektronikus vezérlőegységet működtet. Az érmevizsgáló alatt elhelyezett érmegyűjtő dobozban gyűlnek a felprogramozás során betanított és ennek alapján elfogadott érmék. Az érmevizsgáló által nem ismert érméket a rendszer visszaadja.
A rendszer üzemkész és szabad állapotát (pénz bedobása lehetséges) a frontoldalra épített folyamatosan világító zöld LED jelzi. Minden egyes pénzbedobáskor felvillan a sárga LED, valamint az első pénzbedobás után nem világít már a zöld. Ha a bedobott érmék összege elérte vagy meghaladta a szükséges és előírt összeget, akkor a sárga LED folyamatosan világít és ezzel egy időben a rendszer a beállításnak megfelelő ideig indító vagy nyitó impulzust ad a vezérelt berendezés számára. Vezérlő elektronika a gyártó által programozható, a felhasználó által paraméterezhető elektronikus egység, amely fogadja és egyben kitörölhetetlen módon rögzíti, kijelzi az elfogadott érmék összértékét a pontos elszámoltathatóság érdekében. Az előírt összeg befizetését követően a vezérlőegység a paramétereben rögzített időpontig kiadja a kimenő jelet, a berendezés működhet, az ajtó nyitódik vagy nyitható. Amennyiben paraméterben engedélyezve van a rádobhatóság, akkor a használónak lehetősége van az elfogadható maximális összeg határáig, pluszban bedobott érmék összegével arányos extra időt vásárolni. Ilyen lehetséges alkalmazások Pl. zuhanyok, szoláriumok, főzőlapok…. működtetése. Az érme elfogadó egységbe beépített vezérlő elektronikának ebben a kiépítésben csak az alapfunkciói vannak kihasználva, azaz egy intelligens érmevizsgálóhoz kötve paraméterezhető módon időt tudunk eladni, vagyis egy berendezést tudunk működtetni az előre meghatározott árért és ideig. Ez az egység valójában lényegesen többre képes, így ha ez a kiépítés nem felel meg elképzeléseinek vegye fel a kapcsolatot cégünkkel.
Az üzemeltető által a vezérlőegységen beállítható paraméterek:

 • használati díj,
 • árfolyam (amennyiben külföldi fizetőeszköz is bekerül az érmeválasztékba),
 • a kimenet aktív ideje,
 • foglaltság visszajelzés esetén a maximális foglaltság ideje, amelynek lejártát követően a rendszer automatikusan szabadra vált,
 • rádobhatóság,
 • maximális elfogadható összeg az alapértelmezett pénznemben.

Amennyiben a rendszer foglaltságot / használatot is kezeli, akkor a front oldalon lévő piros LED a foglaltság / használat ideje alatt folyamatosan világít, a vezérlő elektronika letiltja az érmevizsgálót, így az nem fogad el pénzérmét vagy zsetont. A komplett érme elfogadó egység a doboz hátlapján lévő furatokon keresztül rögzíthető a kijelölt helyre, a berendezés ebben a kialakításában beltéren vagy esőtől védett kültéren helyezhető el Az érme elfogadó ajtaja kulcsos, két ponton reteszelő biztonsági zárral van ellátva. 

Fontos információ: az érmevizsgáló csak az érvénytelen, hibás érméket adja vissza, tehát ha valaki a pénzbedobás során kicsúszik a rendelkezésre álló időből, az addig bedobott és a rendszer által elfogadott pénzérmék már nem adhatók vissza. Ha ez az opció nem elfogadható akkor a termékválasztékunkban talál olyan terméket, amely biztosítja a fizetés megszakítás lehetőségét és az addig befizetett érmék visszaadásra kerülnek. Amennyiben az előírtnál magasabb összeg kerül bedobásra a érme elfogadó rendszer nem ad vissza, viszont a kimeneti indító jel a paraméternek megfelelő időpontig megjelenik a kimeneten, a használat megkezdhető. Ebből adódóan plusz pénzért plusz időt a rendszer csak abban az esetben ad ha a használat módjából adódóan az értelmezhető és annak megfelelően van paraméterezve.
Opcionálisan kiépíthető lehetőség a START - STOP funkció, amely lehetővé teszi, hogy működés közben a szolgáltatás igénybevételét leállítsuk, azaz az időmérést leállítsuk, majd újraindítsuk. Erre Pl. zuhanyvezérlésnél lehet szükség, szappanozás ideje alatt nem folyik a víz és nem fogy a megvett idő.
Amennyiben az érme elfogadó rendszer Pl. fűtést vezérel és egy időre nem kell fűteni mert nem tartózkodik a használó a helyiségben, a fűtés leállítható, majd visszatérve a szolgáltatás a nyomógomb ismételt megnyomásával újraindítható. Amikor a szolgáltatás aktív, akkor a piros LED világít, STOP üzemmódban a piros LED villog.
Ezen funkció eléréséhez az érme elfogadó szekrénybe vagy a felhasználás helyéhez közel egy nyomógombot kell beépíteni, csatlakoztatni kell és a vezérlő elektronikát ezen funkció ellátására fel kell paraméterezni.

Alap kiépítésű vezérlő elektronika:

 • Optikailag leválasztott bemenet 9 db.
 • Optikailag leválasztott kimenet 5 db. 60V 1A ( DC/AC peek )
 • Relé kimenet 1 db. terhelhetőség 5A 250V AC, 5A 30V DC
 • LCD kijelző a paraméterezéshez és a bevétel kijelzésére ( 2*16 karakteres )
 • USB port TFT kijelző meghajtására vagy Arduino, Raspberry csatlakoztatásra

Opcionálisan választható fejlett kiépítésű vezérlő elektronika szolgáltatásai:

 • Real time óra
 • SD kártya foglalat, bonyolultabb paraméterezéshez
 • RS232 kimenet
 • RS422 kimenet

Anyag: Szinterezett acél
Dobozméret: 208x308x120 mm
Tápfeszültség: 12 V DC
Teljesítményigény 170 mA
Érmeelfogadás 16 különféle érme felprogramozás szerint
Érmetároló doboz kapacitása 100 db érme befogadására alkalmas
Kijelzõ: LCD kijelzõ az elektronikán, LED kijelzõk a frontlapon
Kivitel: bel- és kültéri ( közvetlen esõtõl védett helyen)
Funkciók: Start-Stop funkció, szolgáltatás szüneteltetése

Ár: Jelentkezzen be!

elektronikus vezérloegység érmevizsgálóval, idozíto automata, érmés idokapcsoló, érmés idozíto, vezérloegység ( éremvizsgáló, jegykiadó, automata, belépteto, beengedo, zuhanyvezérlo , higiénia, épületgépészet, élelmiszeripar, rozsdamentes, szaniter ) elektronikus vezérloegység érmevizsgálóval, idozíto automata, érmés idokapcsoló, érmés idozíto, vezérloegység ( éremvizsgáló, jegykiadó, automata, belépteto, beengedo, zuhanyvezérlo , higiénia, épületgépészet, élelmiszeripar, rozsdamentes, szaniter )
A képek tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk!
 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.11.24
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: