Fal- és élvédő, ütközéselhárító rendszer

A fal- és élvédő rendszerek tartós ütésállóságot kínálnak számtalan stílusban, színben, mintában és kidolgozásban. Ideális megoldást jelenthetnek nagy forgalmú helyeken, kórházakban, szállodákban, más olyan közintézményekben, ahol napról-napra rongálódhatnak/szennyeződhetnek a falak a kerekes ágyak, kézikocsik, tolószékek és gyalogos közlekedők miatt. Sőt! Ütközéshárítóink nem csak védik, de díszítik is a belső teret.

SPM ütközéshárító


Egy kórházi vagy szállodai folyosón fontos szempont lehet, hogy a fal védelme mellett kapaszkodási, fogódzkodási lehetőséget is biztosítsunk a mozgásukban korlátozott vagy idős beteg/vendégek számára. Ezt vagy úgy oldjuk meg, hogy külön ütközéshárítót és külön kapaszkodókat szerelünk fel, vagy pedig egy két funkciós eszközhöz nyúlunk. Utóbbi megoldás nem csak gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást jelent, de a folyamatos kapaszkodási lehetőséggel biztonságosabb környezetet teremthetünk.
 

SPM ütközéshárító rendszerek

A több évtizedes múltra visszatekintő francia Gerflor group tagjaként működő SPM csoport 61 országban forgalmazza kiváló minőségű termékeit, melyek mostantól a B&K Kft választékában is megtalálhatók. Az elsősorban közforgalmú létesítményekbe szánt fal- és élvédő rendszerek, ütközéshárítók minden területen bizonyítottak már, legyen szó kórházi folyosók, kórtermek, tantermek, szállodai szobák vagy sportlétesítmények védelméről. 

ütközéshárító - SPMMiért is olyan fontos a falvédelem? Lássunk egy kórházi folyosót!

Egy védelem nélküli kórházi folyosón a falakat számtalan sérülés éri, legyen szó letámasztott berendezésekről, nekigurított betegszállító eszközökről, ágyakról, kerekes székekről, stb. Az ilyen módon szennyezett és sérült falak tisztántartása és helyreállítása jelentős többletköltséget jelentenek az intézmény számára. A megoldás: egy vagy két sávban felszerelt, folyamatos védelmet biztosító, nagy ütközésállóságú falvédő rendszer. (Linea Punch, Impact 60, Impact 200)  

SPM ütközéshárítóSPM ütközéshárítóSPM ütközéshárítóSPM ütközéshárító

Szintén fontos szerepe lehet a kapaszkodókkal egybeépített ütközéshárítóknak. (Performer 2StarlineEscort). Ezek a termékek nem csak a falfelület épségét hivatottak megőrizni, de összefüggő kapaszkodási lehetőséget is biztosítanak a mozgásukban korlátozott, sérült vagy idős emberek számára. Anyagukból és szerkezeti kialakításukból adódóan, az SPM kapaszkodók lehetővé teszik az egyszerű és gyors tisztítást, ezzel is hozzájárulva a baktériumoktól mentes, biztonságos környezethez. 

SPM ütközéshárító

A sík falfelületek sarkokban végződnek, amelyek még inkább ütközések „áldozatai lehetnek”. Ezek kivédésére szolgálnak a falsíkra szerelhető sarokélvédők (Capcorn, Cornea, Linea Flex, Protecta 2, Profila 50).   A sarokélvédők típustól függően csavaros, vagy ragasztásos rögzítéssel kerülnek a helyükre.

SPM sarokélvldőSPM sarokélvldőSPM sarokélvldőSPM sarokélvldő


A folyamatos falvédelem feltételezi a folyosókat, helyiségeket több darabra tagoló nyílászárók védelmét is, mert hiába óvjuk a szépen festett/csempézett falakat, miközben az ajtók rendszeresen ütéseknek, horzsolásoknak vannak kitéve. Az ilyen behatások ellen biztosítanak védelmet az ütközéshárító PVC sávok (Decochoc, Decoclean, Contact 200) melyek falra és ajtóra egyaránt felhelyezhetők, formára vághatók így nem csak tartós és biztonságos környezetet, de dekoratív megjelenést is biztosítanak folyosókon, kórtermekben, stb. Az oldószermentes akril ragasztó pedig környezetre ártalmatlan, biztonságos rögzítést tesz lehetővé. 

Ütközéshárító

A fent felsorolt megoldások természetesen nem kizárólag egészségügyi intézményekben alkalmazhatók, sőt! A felhasználási területek száma szinte végtelen. 

SPM ütközéshárító


Speciális fal-, élvédő-, és saroktakaró rendszerek

Standard, Gyors, Tisztatéri és Moduláris rendszerek

Neves európai szaklaboratóriumok, több éves fejlesztésének köszönhetően olyan speciális műanyagalapú granulátum született, amely ideális merev, feszített, illetve több anyagból összepréselt profilok extrudálására és különböző keménységű rugalmas burkolati elemek gyártására. 
 
ütközéselhárító
 


Ütközéshárító profilok igény szerint

Az így készített extrudált termékek fényes és matt felületi kidolgozással kerülnek forgalomba, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak.  Lehetnek ütésállók, ön-kioltók, savállók, ezzel számos ipari követelményt kielégítve, a bútorgyártás, az élelmiszeripari raktározás, és az építőipar területén.
 
ütközéselhárító, falvédő rendszer
Az automatizált gyártási folyamatok garantálják az állandó csúcsminőséget és a megbízható végtermékeket.
 


Kínálatunkból a teljesség igénye nélkül

Tisztatéri ütközéshárító rendszer
Alsó ütközéshárító rendszer
Hajlítható ütközéshárító rendszer
Fali ütközéshárító rendszerek
Széles ütközéshárító rendszer
Falpanel fogadó csatornák


 
Utoljára módosítva / Last modified: 2020.09.18
 
 
 
Kereskedelem: H-2200 Monor Mátyás kir. út 13. | Telefon: 29-413-553 |
Fax: 29-413-535 | e-mail:bandk@bandk.hu | GPS: Lat 47°20'51" Long 19°26'39"
Gyártás: H-2200 Monor Jókai út 9-11. | Telefon: 29-613-540 | Fax: 29-613-558 |
e-mail:gyartas@bandk.hu | GPS: Lat 47°21'00" Long 19°26'05"
honlapkészítés: